Doğru hosting ve sunucu seçimi e-Ticaret şirketinizi uçuşa geçirir

Doğru hosting ve sunucu seçimi e-Ticaret şirketinizi uçuşa geçirir
Doğru hosting ve sunucu seçimi e-Ticaret şirketinizi uçuşa geçirir

Online dünyada doğrudan müşteri ile temasa geçen tüm internet siteleri için doğru hosting ve sunucu seçimi işletmenizin orta ve uzun vadede başarısını belirleyecek temel etkenlerdendir. İster kiralık bir sunucu üzerinde e-ticaret girişiminizi barındırın, ister IT merkezinizdeki sunucular üzerinden hizmet alın, sunucunuz ve hosting firmanız alan adınızdan bile daha önemlidir.

Hala ülkemizde “X Sepeti.com” domain adresi enflasyonunun revaçta olduğunu ve bunun işe yaradığını, ne Türkçe’de ne de dünyadaki başka bir dilde hiçbir anlamı olmayan karmaşık isimli sitelerin sanılanın aksine yüksek ziyaret oranlarına eriştiğini gözlemlediğimizde, müşterilerin isimden çok daha önem verdiği bazı noktaların olduğunu görüyoruz.

Bu noktalardan en önemlisi hız. ETİD verilerine göre, internet sitelerinin 5 saniye daha hızlı açılması, cirolarında yüzde 1’lik artış sağlıyor. Bu hız, barındırdığınız veya hosting şirketinde kiralık sunucu olarak kullandığınız server’ların, yığınla farklı online kaynaktan gelen talepleri işleme gücü ile doğru orantılıdır. Masaüstü bilgisayarlar, cep telefonları, iOS ve Android tabletler, yeni nesil internet erişimli akıllı televizyonlar ve hatta teknolojiyi erken benimseyen kullanıcılarda bulunabilecek buzdolabına entegre sistemlerin hepsi birden sitenizden aynı anda veri çekmek isteyecektir. Videonun statik görsellerin tahtına oturmuş olması, her yıl yükselen ekran çözünürlükleri, müşterilerin bir ürün almadan önce o ürünü duymak, görmek, incelemek istemeleri, sitenizde daha fazla miktarda veri barındırmanızı ve bu verileri 5 saniyeden kısa süre içerisinde birbiri ile neredeyse tamamen alakasız işletim sistemlerine, web istemcilerine ve uygulamalara yönlendirmeniz gerekecek.

Hosting firmanız, online şirketinizin hem vitrin düzenleyicisi, hem satış elemanı, hem kasiyeri, hem de mağazanızın giriş kapısıdır. İnternet sitenizden alışveriş yapmaya niyetlenen hiçbir potansiyel müşteri, alternatif kargo firmasının yeni fiyat hesaplamasını 1 saniyeden daha uzun süre beklemeyecek ve sitenizde bir sorun olduğunu düşünüp anında başka bir siteye yönelecektir. Bu durum, bir süpermarketteki uzun kasa kuyruğunu görüp alışverişten vazgeçen müşterinin davranışı ile aynıdır. Tamamen potansiyel müşterinizin emrine ve keyfine amade bir online satış sitesi kurmanızın tek yolu, sunucunuzun ve hosting firmanızın hem hizmet hem de hız talebini karşılayacak bilgi, tecrübe ve donanıma sahip olmasıdır.

Online veya değil, her türlü ticaretin değişmezi, değişimdir. Zaman içerisinde müşteri profili, talep edilen öğeler, hizmet ve ürünler değişebilir. Bu değişime hosting firmanızın da sizinle birlikte ayak uydurması, gerçek zamanlı analizler ile gerektiğinde sizi yönlendirmesi ve trafik verilerinin durumuna göre farklı seçenekler sunabilmesi gerekir. Bütün bunlar ile tek başınıza ilgilenemeyeceğiniz gibi, aslında ilgilenmemeniz ve bu işleri uzmanlara bırakmanız online girişiminiz açısından daha sağlıklı olacaktır.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*